FIT WORDEN

HOE WORD IK FIT? 

Antwoord op al jouw vragen

FIT, WAT IS DAT?

Wat is FIT?


Hoewel de meeste mensen weten dat het voor je gezondheid belangrijk is om fit te zijn, weten ze niet precies wat het inhoudt. Fit is een begrip wat we associëren met een sportief lichaam hebben en in optimale conditie te zijn. Iedereen wil zich fit voelen, een fit lichaam hebben, maar een precieze definitie van hoe dat dan voelt of eruit ziet is voor iedereen anders.

Fit zijn koppel ik met dagelijkse werkzaamheden zoals traplopen, boodschappen doen of een sprintje naar de bushalte. Op het moment dat dit moeizaam of nauwelijks lukt weet je dat er werk aan de winkel is. Regelmatig bewegen (minimaal 35 min per dag of 2,5 uur per week) is de eerste stap op je gezonder en fitter te gaan voelen. Daarnaast is gezonde voeding, niet roken en opletten met alcohol ook essentieel om je op de langer termijn fit te blijven.
Hoe word je fit?


Fit worden wordt vaak als een groot obstakel gezien. De excuses om niet te kunnen (lees willen) sporten vliegen je om de oren terwijl er eigenlijk bedoelt wordt; ‘ik vind het niet belangrijk genoeg, ik heb er gewoon geen zin in’. Jammer, want eigenlijk is het heel simpel en levert het je alleen maar voordelen op. De talloze uiterlijke veranderingen worden vaak benoemd, maar praktisch gezien zie ik veel meer voordelen. Dat sprintje naar de bushalte zal je makkelijker afgaan, zware boodschappen til je zonder moeite naar huis en wat dacht je van buitenspelen met je (klein)kinderen. Met enkel een halfuur licht intensieve beweging word je al fitter. Denk aan wandelen, fietsen, skeeleren of een korte workout of groepslesje in de sportschool.
Hoe word je superfit!


Als we een stap verder kijken en FIT koppelen aan de sportievelingen die al dagelijks zich uitsloven in de sportschool dan is de beweegnorm van 2,5 uur per week niet voldoende. Naast de duur van je training zal ook voornamelijk de intensiteit omhoog moeten. Wil je nog meer uit je training halen dan adviseer ik je om je setjes, herhalingen, duur en gewichten bij te houden en deze per training/week iets op te voeren. Hiermee ga je progressieve overload creëren en zul je sterker of sneller worden. Uiteraard heeft dit ook effect op je lichaam, mits je voeding goed is. Jezelf blijven uitdagen is hierin belangrijk! Hulp nodig? Vraag een workoutplan aan!
Trainingsschema op maat


Heb je geen idee wat je in de sportschool moet doen, hoe je bepaalde spiergroepen moet trainen of ben je uitgekeken op je vaste routine oefeningen? Dan heb ik je graag met een trainingsplan op maat. Afhankelijk van jouw doel kunnen we een plan samenstellen voor 6 tot 8 weken waarmee je echt progressie gaat maken!

Trainingsschema op maat.
Personal training voor optimaal resultaat


Je hebt het vast vaker gehoord maar voor optimaal resultaat en echt alles uit jezelf halen is personal training de beste keuze. Hiermee heb jij de volle aandacht, word je professioneel begeleid en continue uitgedaagd! Maak een afspraak voor een GRATIS proeftraining.
Tips om te starten met sporten


Simpel! 1. Koop een sportoutfit en de juiste schoeisel (indoor sportschoenen of hardloopgympen). 2. Zoek een sportschool dicht in de buurt zodat 'afstand' geen excuse wordt. Of ga naar het park in de buurt. 3. Vraag een vriend/vriendin om mee te gaan. Samen is leuker! 4. Maak een afspraak voor een proeftraining 5. Plan je trainingsdagen in je agenda 6. Zorg voor genoeg uitdaging en plezier. Hou je niet van krachttrainen? Probeer dan eens boksen of pilates.
Gratis E-book: Hoe start ik met hardlopen?


Hardlopen is de nummer een manier van sporten op het moment dat mensen willen starten met afvallen of fitter worden. Toch stopt meer dan de helft na enkele pogingen al omdat ze te fanatiek van start gaan, geblesseerd of gedemotiveerd worden. Het rustig opbouwen van je conditie en hardloopritme is simpel, maar kost wel wat tijd en aandacht. Met dit schema kun je in 8 weken tijd leren 30 minuten aan een stuk door te gaan hardlopen zonder blessures en zonder gedemotiveerd te raken. Per week zijn er 3 trainingsdagen.

Download E-book